Categorieën
Nieuw-Zeeland

Kuilen graven in het hete zand

Na het ontbijt douchen we, we pakken onze spullen in en we nemen afscheid van FdJ. We zijn hem erg dankbaar voor zijn gastvrijheid en de leuke dagen die we samen hebben gehad. We gaan onze mooiste, leukste en gezelligste camping nog missen!

Op basis van de tips die we hebben gekregen zullen we de komende dagen het Hobbiton bezoeken en daarna Mount Manganui en de Coromandel Peninsula ontdekken.

Het Hobbiton ligt op ongeveer 10 kilometer van Matamata en is één van de filmsets geweest van “The Lord of the Rings” trilogie en recentelijk van “The Hobbit”. Regisseur Peter Jackson vond deze locatie door met een vliegtuigje boven Nieuw-Zeeland te vliegen. Hij liet het leger anderhalve kilometer weg aanleggen naar de filmlocatie. De locatie was geschikt omdat 360 graden in de wijde omtrek geen objecten gebouwd door de mens waren te zien, daarnaast leek de locatie op wat Tolkien in zijn boeken heeft beschreven. We worden met de bus naar de filmset gebracht waar we in een ’Efteling’-omgeving een rondleiding krijgen van een uur. Hoewel Babs de films niet heeft gezien en Hit alleen ’The Hobbit’ niet, is het bijzonder om op een filmset rond te lopen en te horen welke trucs ze uithalen om alles zo echt mogelijk te laten lijken. Door een ietwat ’grumpy’ chauffeur worden we weer terug naar de parkeerplaats gebracht.

We rijden naar Tauranga en moeten een klein stukje over een tolweg – de enige tolweg die we in Nieuw-Zeeland zijn tegengekomen. We vinden aan de voet van Mount Maunganui een kampeerplek op een paar meter van de zee. Vanuit de camper kijken we uit op de South Pacific Ocean. Voor de verandering slaan we dit keer de klim naar de top van de berg over en kiezen we voor een relaxmiddag op het prachtige strand. We zwemmen af en toe in zee en kijken vol bewondering naar de surfers en kajakkers die de hoge golven trotseren.

De volgende dag rijden we via Cathedral Cove en Hot Water Beach naar Coromandel Town. Cathedral Cove is een stenen boog, gevormd door de zee, alleen te bereiken via een wandeling (bergop en bergaf) van dertig minuten. We bewonderen de Cove vanaf het strand en Hit vindt toevallig een verlaten hippe zonnebril. We zoeken naar een eigenaar, maar die vinden we niet. Een mooi cadeautje van de zee!

Hierna rijden we naar Hot Water Beach. Dit is een strand waar je bij eb een grote kuil kunt graven, waarna heet water uit de grond stroomt. Wanneer je koud zeewater bijmengt heb je je eigen warme bad, of Spa zoals ze dat hier noemen. Als twee Duitsers op het strand van Scheveningen graven we met een geïmproviseerde schep de mooiste kuil van het strand. We wachten af tot het eb wordt. Terwijl de baden om ons heen al beginnen te stomen, blijft die van ons koud. Een grote golf spoelt ook bijna onze tassen weg (de zee in) maar Babs redt met een katachtige beweging al onze waardevolle spullen. Alleen ons koude pak vruchtensap wordt door de zee verzwolgen. Een goede ruil tegen de zonnebril.

Naarmate de tijd verstrijkt, en de mensen verderop heerlijk liggen te badderen komen we erachter dat onze kuil nét niet in een warmtezone ligt. We proberen bij anderen hoe heet het water wordt. Op sommige plekken kun je bijna niet staan, zo heet is het – de temperatuur kan oplopen tot 65 graden! We genieten even van het bizarre gebeuren op het korte strookje strand en wandelen naar de camper.

We kamperen op een kleine camping in Coromendal Town en zullen morgen onze laatste trip maken naar Auckland, waar we onze camper voor 15.00 uur moeten inleveren.

4 reacties op “Kuilen graven in het hete zand”

Ik heb genoten van jullie verhalen en wens je tot slot een goede reis terug. Het zal wel wennen zijn aan het ‘gewone’ leven in Amsterdam, Den Haag en elders.

groetjes Ineke

wat een prachtig verhaal hebben jullie van deze reis gemaakt. Wij hebben ervan genoten en waren soms in gedachten even bij jullie op die mooie plekjes in Nieuw Zeeland.
een goede reis terug en tot gauw. Veel liefs, Willem en mem

Tjee, wat is t snel gegaan!!! Geniet nog van de laatste momenten daar! Liefs van F., K., S. en A.

Inderdaad erg gaaf allemaal en leuk om te lezen! Geniet nog even en alvast een goede terug reis… Xxx

Reacties zijn gesloten.